top of page

Mijn innerlijke godin ontwaakt

Deze zin omschrijft exact mijn gevoel tijdens de bevalling. Mooi he? En misschien dat je nu denkt; huh nee dat kan niet. Maar Ja het is zo. Bij deze eerste bevalling nog heel subtiel maar bij de laatste 2 voelde ik het vanuit mijn diepste zijn. Mijn innerlijke godin ontwaakt. Op het moment dat de bevalling begon dan voelde ik de vreugde opkomen, een tinteling door heel mijn lijf. Pure vreugde en zin om een kindje op de wereld te gaan zetten. Ja echt waar, ik vind het fantastisch. Ik trok mijn beste kleren aan, deed mijn haar en bakte taart want vandaag gaat het gebeuren! Ik ga een kindje naar de aarde brengen. Ik mag precies doen waar ik voor gemaakt ben! Ik mag in volledige vrouwelijkheid zakken en vertrouwen op mijn innerlijke godin, mijn intuïtie, mijn wijsheid. Die razende hormonen en die oerkracht die op dat moment door mijn lijf heen bewogen in vond het fantastisch. En Lucky me! Ik mag het nogmaals ervaren. Nogmaals mag ik mijn innerlijke godin helemaal op laten reizen en me laten meenemen in ons volgende en laatste geboorteavontuur.


En zie hier naast mij; een kleine godin met de naam Maan. Zei bracht mij op dit prachtige pad. Tijdens haar bevalling weken we uit naar het ziekenhuis. Waar vast met de goede bedoeling alles uit mijn handen genomen werd en waar ik heel erg moest vechten om mijn gevoel, mijn mening en mijn innerlijke wijsheid een rol te laten spelen in de bevalling. En daarna wist ik het. Maan besloot om de koers te veranderen om mij te laten ervaren hoe belangrijk het is om te blijven voelen, om bij jezelf te blijven, en je mening te laten horen. Na deze bevalling wist ik het. Niemand gaat mij ooit nog beter kunnen vertellen wat er in mijn innerlijke wereld gebeurt dan dat ik zelf kan voelen.
35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page