top of page

Jongen of meisje

We weten allemaal dat er tal van theorieën zijn of dat je een jongen of een meisje verwacht. Genoeg bakkerspraatjes en meestal ben je nog niets verder dan een gokje.


Enkele maanden geleden posten ik een bericht over het contact maken met je kindje. Daarin nam ik je mee dat er altijd ruimte is om contact te maken met je kindje. Hoe groot of hoe klein je kindje ook is.


De manier van communiceren is niet voor ieder gelijk. Misschien vind jij het prettig om tegen je buik en je kindje te praten, Met je buik te spelen, of gedachten te delen. Maar misschien ervaar jij wel hele andere dingen. Droom je veel of komen er plots gedachten in je op.


Voor mijzelf vind ik het erg prettig om mijn warme handen op mijn buik te leggen en zo in gedachten fijne en zachte dingen tegen ons kleintje te zeggen. In het begin van de zwangerschap was ik er dan ook van overtuigd dat wij een jongetje zouden verwachten. Ik sprak het kindje aan in jongens vorm. Tot ik 2x droomde over een klein baby’tje. Ik had het kindje in mijn armen en ik wist dat het een meisje zou zijn. Alles in deze droom deed mij de energie geven dat we een meisje verwachtte.


Een meisje? Maar waarom had ik dan zo sterk het idee dat het een jongen zou zijn? Het was natuurlijk prachtig nieuws en hele mooie communicatie maar het bracht me aan het twijfelen. Het was toch zeker nog enkele weken tot we weer een echo verwachte. Ik liet het idee rusten en ik wachten in spanning af.


Enkele weken later bleek inderdaad dat we een meisje verwachten! Wat een mooie en pure communicatie. Het kindje wilde waarschijnlijk net iets meer van haarzelf laten zien.

Ben mild tegen jezelf en sta open voor de communicatie die je ontvangt.


Niet alle communicatie gaat echter via woorden. Hoe meer jij jezelf kunt ontspannen en hoe minder je streeft naar perfectie: hoe makkelijker je kunt gaan voelen en contact maken. Straf jezelf niet af als het niet lukt en stel je open voor dat wat komen gaat.


94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page