top of page

Hoe ik de zwangerschap ervaar

Bijgewerkt op: 8 okt. 2019

Zwanger van ons 2de meisje, een ontzettend energieke lieve dochter hebben rond lopen, een vrouw, vriendin en partner zijn, een bedrijf opzetten en al het andere fijne wat ik graag doe in het leven toch nog doen. Is dat mogelijk? En hoe zit dat dan met ontspannen?


In de periode dat ik zwanger was en bevallen ben van onze eerste dochter Maan heeft mijn leven vele veranderingen gekregen. Keuzes zijn nog bewuster geworden en ik ben me nog meer gaan focussen op dat wat me echt energie geeft.


Voor alle mama's die dit blog lezen.. het is lastig om alle ballen hoog te houden. Overal voor te willen gaan, alles perfect te willen doen en al je taken die je voorheen deed goed te willen doen. Maar is dit ook echt nodig? Word je gelukkig van alles wat je doet. Of mag het ook een stapje terug. Een stapje terug voor jezelf. Net wat meer ruimte om gewoon eens even adem te halen. Niets te doen. Te zijn. Of simpelweg zitten met een kopje thee.


Deze mooie weg van bewustwording sloeg ik in, in de zwangerschap van Maan. Midden in het leven. Ontzettend veel fijne mensen om me heen en tal van hobby's. Snel werd me duidelijk dat niet alles meer mogelijk was. Keuzes maken en dingen voorbij laten gaan, loslaten en vertrouwen. Aspecten die ik vrij snel tegen kwam.


Ik ging me focussen op dat wat me echt energie gaf, hobby's en mensen die me lieten stralen en allemaal een klein stukje geluk in me achter lieten. Dat nam met zich mee dat ik bepaalde mensen minder zag en bepaalde hobby's minder ging doen. En vanaf dit moment heb je een keuze. Vind je dat je hebt moeten inleveren of vind je dat je rijkdom hebt gevonden. Voor mij was het duidelijk. Ik vond rijkdom. Want al dat ik nog doe geeft me geluk, bezieling en doe ik met liefde en plezier.


Nu in de 2de zwangerschap is er af en toe nog wat minder ruimte. Na een dag liefde en zorg geven aan Maan, een baby’tje laten groeien, een huishouden en het bezig zijn met het bedrijf blijft er af en toe weinig tijd over voor ‘me time’. Dat maakt dat ook hier de zwangerschap af en toe zwaar valt. Mijn bekken zeuren en ik loop moeilijk na een dag zorgen, de dag begint regelmatig tussen 4 en 5 in de ochtend en ook de andere kwaaltjes laten me vaak niet in de steek. En toch is er altijd de keuze. De keuze waar jij de focus op legt. Door dicht bij mijn gevoel te blijven, mijn ademhaling te volgen en te voelen wat ik nu echt nodig heb breng ik mezelf weer in balans. Even een warm bad, liggen onder een warme deken of juist even kroelen met Maan of Teun dat zijn de dingen die het dan juist weer goed maken. Kleine elementen die erg waardevol zijn in deze tijd.


Het leven mag veranderen en wendingen aan nemen. Dat maakt het juist zo mooi! Door je vast te houden aan dat wat je had kun je snel in een negatieve spiraal komen. Dat is jammer en niet nodig. Zoek het kleine kind in je op. Ga op ontdekkingstocht naar de

dingen die jouw gelukkig maken. Ben nieuwsgierig wat het nieuwe leven zal brengen. Laat los wat niet meer bij je past en geef jezelf de kans om te stralen want je bent het waard!


103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page