top of page

Het leven met een gezin van 6

Tja dat verdiend een momentje om bij stil te staan. Nog voor ik dit kon gaan schrijven liet ik tot 3x toe de koffie langs mijn bekertje uit het apparaat komen. Keek zeker 2x verwonderd van Huh? Maar ik hoorde de koffie toch. Waar is het nu? Mijn wallen voelen groter dan ooit tevoren en de nachten zijn heel heel kort met kindjes die allemaal wel eens of meerdere keren wakker zijn. Sommige appjes blijven onbeantwoord en afspraakjes gaan wat meer op de lange baan. Echt even alle zeilen bij zetten. En ondanks wetende dat dit de tropenjaren zijn maakt het dat niet minder ingewikkeld. Heel eerlijk dacht ik een vierde die doe je er zo bij! Druk hebben we het toch al. Een meer of minder geen probleem. Maar wat ik nu ervaar? Chaos! Onder tussen dat ik dit typ lach ik er om. Complete chaos. Haha het lijkt alsof er meer in mijn omgeving beweegt dan dat ik focus kan geven, meer taakjes dan tijd en meer vliegen en rennen dan ooit te voren. Maar ondanks dat het zo gaat kan ik er van genieten. Rust en regelmaat is nog even ver te zoeken maar er is beweging en daar houd ik van. Veel diversiteit veel om handen en af en toe uitgeblust op de bank ploffen om vervolgens 3sec later er weer af te moeten springen omdat er weer wat zwaantjes elkaar in de haren vliegen, gevallen zijn of je even nodig hebben.


Soms valt er een vriendin/vriend of familielid binnen om ondersteuning te bieden en de dag wat andere sfeer te geven en dat is oh zo fijn!! Het even niet alleen hoeven te dragen, een taakje uit handen kunnen geven en gewoon even een theetje of koffie (heel veel koffie in deze tijd) kunnen drinken. Want op veel plekjes komen we nu zelf niet. Dat is planning technisch gewoon een gedoe dus liever wat meer thuis en wat minder prikkels opvangen dan overal op en aan en bij.


Voorheen hield ik daar van. Overal bij zijn. Mee maken! Avontuur en nu kan ik ook heel veel berusting vinden in het gewoon thuis zijn met alles wat daar bij hoort. Op zijn tijd een fijn uitstapje om weer mezelf te kunnen ervaren, even geen mama, even geen yoga maar iets compleets anders. Fijn is dat. Om vervolgens weer terug te gaan naar het nestje en de zwaantjes weer onder de vleugel te nemen.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page