top of page

Fijne woorden

Om een kleine indruk te geven hieronder diverse recensies. 

Zwangerschapsyoga Roos Zwaans. Een plek waar je even een momentje hebt voor jou en je kindje in de buik. Even aarden en tot rust komen in het oh zo hectische en drukke bestaan waarin we meegezogen worden. Roos is een heel fijne, lieve en zachtaardige instructrice die mij het vertrouwen heeft gegeven waar ik naar op zoek was in de zwangerschap van mijn eerste kindje. Veel vragen werden automatisch beantwoord tijdens de les, omdat ik vertrouwen heb gekregen in mijzelf als vrouw, mijn veranderende lichaam en de aanstaande bevalling. Dit vertrouwen was dat wat ik op dat moment nodig had om met een goed gevoel en daardoor zelfs met veel zin naar de bevalling uit te kunnen kijken. Roos leidt je er naartoe met haar open visie en lessen vol met theorie over het vrouwelijk lichaam, hormonen en andere bijkomende onderwerpen rondom zwangerschap en bevalling. Daarbij zitten er in elke les veel ademhalingsoefeningen die bruikbaar zijn tijdens de bevalling. De partnerworkshop is een gezellige bijeenkomst waar mijn partner veel heeft geleerd hoe hij waardevol kan zijn tijdens de bevalling en zich ook echt een bijdrage heeft gevoeld gedurende het hele proces. Een uurtje zwangerschapsyoga bij Roos is dat wat ik elke (zwangere) vrouw gun in haar zwangerschap.

— Noortje

‘Tijdens mijn derde zwangerschap was ik op zoek naar yoga waarbij ik op een vast moment even bewust stil kon staan bij het kindje dat in mijn buik groeide. Roos biedt tijdens elke les een prettige geleide meditatie aanwaarbij deze ruimte er zeker is. Maar het zou haar lessen tekort doen om het hierbij te laten; ze biedt namelijk een mooi compleet geheel. Er is aandacht voor ieders welzijn, ze geeft informatie m.b.t zwangerschap en de bevalling, de yoga oefeningen zijn een goede fysieke voorbereiding hierop, en ze maakt je bewust van de (keuze)mogelijkheden rondom de geboorte van je kindje.  Zelf vind ik het belangrijk om je zowel mentaal als fysiek goed voor te bereiden op je bevalling omdat dit echt het verschil kan maken. De zwangerschapsyoga van Roos biedt hier een waardevolle bijdrage aan en ik beveel het dan ook warm aan aan elke vrouw die in verwachting is. Dankjewel Roos!’

-- Susette

harten

vanaf week 19 heb ik zwangerschapsyoga gevolgd. Ik heb nog geen eerdere ervaringen met yoga gehad. Ik vond het erg fijn en ben ook door gegaan tot de bevalling. Dat je richting het einde misschien niet alles meer mee kan doen maakt helemaal niks uit. Genoeg alternatieven en toch fijn aanwezig te zijn in de lessen. 

het is wekelijks een rustmomentje en wijze les. De les bestaat uit prettige houdingen tijdens zwangerschap, ademhalingsoefeningen die handvaten geven tijdens de bevalling, gecombineerd met theorie waardoor je veel leert over de zwangerschap en bevalling. Hierdoor weet je beter wat je te wachten staat.

Ook heb ik samen met mijn partner de partnerworkshop gedaan. Geen pufcursus maar veel praktische handvaten over houdingen en hoe je partner je kan ondersteunen bij de bevalling. 

Roos straalt veel rust uit en kan heel duidelijk uitleggen. Bij voel je je vanaf minuut 1 welkom en ze geeft je vertrouwen

— Riette

chey.png

Toen ik 12 weken zwanger was ben ik begonnen met de zwangerschapsyoga. Roos straalt rust uit en vraagt aan het begin van de les altijd even hoe het met je gaat. Haar houding is laagdrempelig en ik voelde me meteen op mijn gemak. De les is een combinatie van beweging, ademhalingsoefeningen en informatie. Alles is in balans. 

De informatie die Roos tijdens de lessen geeft, heb ik als een fijne aanvulling ervaren op de informatie die ik zelf al had gelezen. Daarnaast zijn de ademhalingsoefeningen prettig en kun je meer vertrouwen in het gehele proces. Mijn bevalling liep niet zoals gehoopt, maar ik was wel goed voorbereidt en heb daardoor de veranderingen kunnen omarmen. De lessen hebben hier zeker aan bijgedragen. 

Daarnaast is het ook erg prettig om elke week een momentje voor jezelf te en het kindje in jouw buik te hebben. Je wordt uitgenodigd om bewust contact te maken met je kindje en te ontdekken hoe het met jullie gaat. Na de lessen voelde ik me altijd rustig en sliep ik ook dieper (ook erg welkom aan het einde van de zwangerschap). 

- Cheyenne

"Ter voorbereiding op mijn tweede bevalling heb ik een zwangerschapscursus gevolgd bij Roos. Naast het heerlijke kopje thee aan het begin van iedere les bestond de les uit fijne oefeningen. Ik raad iedereen aan om jezelf dit momentje te gunnen met je ongeboren kindje en je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling."

— Loes

Wat was het heerlijk om iedere week deel te nemen aan de lessen van Roos. Steeds weer een waardevol rust- én leer moment. De lessen van Roos zijn doordrenkt met positiviteit en dat gaf mij onwijs veel vertrouwen in mijn zwangerschap én in mijn bevalling. De partnerworkshop was de kers de taart. Hierdoor zijn mijn vriend en ik de bevalling echt als een team ingegaan. We hebben de grootste klus van mijn leven echt samen geklaard en ook nog eens op een fantastische manier! Ik heb echt een droom bevalling gehad en dit kwam echt door de goede voorbereiding die ik, mede door de super lessen van Roos, gehad heb. 

-- Merle

kelly.png

Nog nooit had ik yoga gedaan, maar bij Roos maakt dat niets uit. Je kan makkelijk alles mee doen, ook nog met 38 weken zwangerschap. Ik heb tijdens mijn zwangerschap veel last gehad van mijn bekken maar ik merkte dat yoga daar erg goed voor was. Roos werkt super rustig en fijn. Zodra je bij Roos binnen stapt voel je de rust. Mijn stress was na de yoga steeds weer even verdwenen! Echt een aanrader.♥️

— Kelly

De zwangerschapsyoga van Roos heb ik altijd als heel ontspannen ervaren. Ze neemt je mee in het bevalproces en bereidt je voor waar mogelijk. Ik heb hier heel veel aan gehad! Zoals de ademhalingsoefeningen, de bekkenbodemspier aanspreken en ook wat er allemaal kan gebeuren en waar je aan moet denken tijdens een bevalling. Mijn bevalling verliep niet helemaal vlekkeloos, maar de adviezen van Roos hielpen ontzettend! Daarnaast was het ook heel fijn om 1x in de week volledig te ontspannen en bezig te zijn met je kindje in je buik. Dat vergat ik wel eens! De oefeningen waren heel ontspannend en ik ging er graag naartoe. Een aanrader!

-- Tanita

De zwangerschap begon voor mijn meteen best zwaar. Het eerste en tweede trimester ben ik erg ziek geweest. Ik was op zoek naar iets waarbij ik meer rust zou kunnen vinden. Ik kwam terecht bij Roos. Wat heb ik dit als fijn ervaren. Momenten wanneer ik niet naar de les kon komen en ik Roos appte dat ik er helaas niet bij kon zijn deze les stuurde ze altijd een super lief appje terug. Doordat ik best angstig voor de bevallig was en of ik het wel allemaal zou kunnen heeft vooral de ademhalingstechniek mijn enorm geholpen. De rust die ik heb kunnen vinden heeft er voor mijn gevoel voor gezorgd dat de bevallig snel en rustig is verlopen. Ze geeft ook altijd een stukje informatie mee over wat er kan gebeuren tijdens de bevallig dit geeft je ook veel meer rust.  Wanneer ik terug kijk op alle yogalessen hebben deze mijn heel erg geholpen! 

Roos geeft je echt het gevoel dat je op je gemak kan zijn tijdens de lessen en vraagt altijd hoe het met je gaat. Je voelt je echt heel erg welkom door haar rustige, lieve karakter.

Lieve Roos, bedankt voor alles!

— Suze

Dit is mijn eerste zwangerschap wat een ontzettend fijn gevoel maar ook een beetje spannend. Ik wilde graag wat meer handvaten voor de zwangerschap en me meer connecten met mijn kleintje op een ontspannen manier.

 

Dit heb ik gevonden in yogalessen van Roos.

Vooraf de les even lekker kletsen met alle aanstaande mama's en ervaringen delen. Waarna de les begon met jezelf ontspannen door de yogahoudingen van Roos. Met elke week een ander thema werd ik steeds wijzer hoe de zwangerschap zou verlopen en wat ik kan verwachten tijdens de bevalling. De les wordt afgesloten met een eindontspanning waarbij ik  me kon connecten met mijn kleintje. Ik sta op het punt te bevallen waarin alles samen komt en wil Roos graag bedanken voor alle handvaten.

-- Maxine

Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik de yogalessen bij Roos gevolgd. Ik hoopte deze keer de juiste ademhalingstechnieken onder de knie te krijgen om de weeën goed op te kunnen vangen en de bevalling zo goed en ontspannen mogelijk te kunnen laten verlopen. Bij mijn eerste bevalling heb ik ouderwets gepuft en kon ik niet ontspannen. Dat wilde ik niet nog een keer op die manier. Dankzij de fijne lessen van Roos waarin elke week aandacht wordt besteed aan de juiste ademhalingstechnieken heb ik een hele prettige bevalling gehad. Door de geleerde ademhalingstechnieken toe te passen had ik het gevoel dat ik echt controle had over mijn lichaam en dat ik ook kon ontspannen. Op aanraden van Roos heb ik tijdens de bevalling diverse houdingen uitgeprobeerd en heb ik de weeën staand opgevangen en ben ik uiteindelijk ook staand bevallen. Roos heeft mij echt bewust gemaakt van het belang van een juiste ademhaling en van de diverse opties die er allemaal mogelijk zijn rondom een bevalling. Alles bij elkaar heeft dat ertoe geleid dat ik echt heel positief terugkijk op mijn zwangerschap en bevalling. Ik zou de zwangerschapsyoga bij Roos dan ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een liefdevol en warm persoon die hele fijne lessen geeft en van de les echt een fijn momentje in de week maakt 
Lieve Roos, bedankt voor alles!

— Hilde

Zwanger van mijn eerste kindje volgde ik yogalessen bij Roos. Vanaf het eerste moment zorgde Roos ervoor dat ik me thuis voelde in de groep. Ze weet een fijne en rustige sfeer te creëren, wat ervoor zorgt dat alle deelnemende vrouwen ervaringen delen en vragen stellen. Ik vond het mooi hoe Roos vertelde over het natuurlijke proces van bevallen en hoe ze vrouwen leert vertrouwen op hun lijf en kracht. De lessen van Roos waren voor mij een moment voor mezelf, een moment van rust, ontspanning en verbinding met mijn ongeboren dochtertje. Tijdens mijn bevalling heb ik veel aan de lessen van Roos gehad. Mijn bevalling verliep totaal anders dan ik vooraf had bedacht, omdat mijn dochtertje onverwacht 6 weken te vroeg kwam. Door wat ik tijdens de yogalessen had geleerd lukte het me om mijn ‘plan’ los te laten en me over te geven aan het moment. Ik had geleerd om te vertrouwen op mijn lichaam, wist de geoefende ademhalingstechnieken in te zetten en was helemaal ‘in het moment’ aanwezig! Ondanks dat mijn bevalling totaal anders verliep dan ik had vooraf had gehoopt, kijk ik terug op de meest prachtige en krachtige ervaring in mijn leven en ik ben Roos erg dankbaar voor haar aandeel hierin.

-- Daisy

Waar mijn zwangerschap begon met angst voor de bevalling, paniek aanvallen en onzekerheid, had hij niet mooier kunnen eindigen. Ik ben thuis (deels in bad) bevallen zonder medicatie en ik heb deze bevalling niet overleefd maar beleefd. Ik ben Roos enorm dankbaar voor haar fijne lessen en inspirerende bevallingsverhaal. Hierdoor ging ik mijn bevalling vol vertrouwen in en heb ik deze als positief ervaren. Als je je over geeft aan de yoga van Roos, leer je bevallen met je lichaam en niet met je hoofd. Ik heb vooral erg veel gehad aan de ademhalingstechnieken en heb verschillende yoga houdingen gebruikt tijdens de bevalling, bijvoorbeeld de houding om het kindje verder in te laten dalen. Ik ben redelijk vroeg (week 15) met de yoga gestart en heb dit tot week 36 gedaan. Het was elke week even een momentje voor mezelf samen met mijn baby, iets wat anders in de drukte van het dagelijkse leven aan je voorbij schiet. 

De partner workshop is ook zeker een aanrader. Het is geen standaard puf cursus maar een leerzame en vooral gezellige ochtend met humor. Mijn vriend geeft aan dat hij er erg veel aan heeft gehad. 

Roos is een lief en rustig persoon en geeft de lessen met liefde en passie, dat voel je en dat maakt haar lessen zo fijn om te volgen. 

Lieve Roos, enorm bedankt!

— Pascale

Zwangerschapsyoga klonk me wat zweverig. Ik had behoefte aan een moment voor mezelf en vooral ook een moment om alle vragen die ik had beantwoord te krijgen. Dat moment voor mezelf moest wel ontspannend zijn, daar ik alleen maar aan het rennen was, dus dan was Yoga misschien toch de beste oplossing. En ik wilde ook wat aan beweging doen. In deze tijd van Corona was het nogal een uitdaging zoiets te vinden. Alles was dicht en ging niet door. Toen zag ik dat Roos via zoom les gaf. Na de proefles was ik verkocht. De lessen van Roos hebben een perfecte balans tussen ontspannen en inspanning door de veelzijdige oefeningen.  Daarbij behandelt zij elke les een thema waardoor mijn vragen gedurende mijn zwangerschap werden beantwoord. Totaal niet zweverig dus! Er was voldoende ruimte voor vragen stellen en het delen van zaken die me bezig hielden. Op een prettige manier werd ik klaargestoomd voor de bevalling.Ik heb meer vertrouwen in mijn lijf gekregen en het is mij mede daardoor gelukt om op een natuurlijke wijze te bevallen (na een eerdere keizersnede). Ik heb veel ademhalingstechnieken kunnen gebruiken tijdens de bevalling. De zwangerschapsyoga van Roos is een echte aanrader.

-- Leonie

De zwangerschapsyoga van Roos kan ik zeer aanbevelen. De lessen waren voor mij echt een ontspan momentje in de week. De lessen hebben een goede opbouw. De ademhaling oefeningen, de yogaoefeningen en de meditatie/ontspanningsoefeningen gecombineerd met een paar minuten theorie heeft mij erg goed geholpen om mijn bevalling voor te bereiden. Het geeft inzichten die ik niet kreeg bij de verloskundige. Daarnaast heeft het mij geholpen om tijdens de bevalling te kunnen doen waar ik invloed op had en te kunnen accepteren waar ik geen invloed op had.

Ook de partnersles heeft mij ons veel gebracht. Mijn man en ik konden samen ervaren wat hij kon betekenen tijdens de bevalling en hoe je het beste om kan gaan met pijn. Deze cursus is zeker de moeite waard. Heb veel aan mijn man gehad en de tips die je krijgt van Roos tijdens de bevalling.

Ik heb een behoorlijk heftige bevalling gehad. Zelf heb ik deze niet als traumatiserend ervaren. Mede dankzij Yoga kan ik terug kijken op een mooie bevalling en heb ik volledig in mijn kracht gestaan.

Roos bedankt!

— Lisa

vanaf week 25 t/m week 39 van mijn zwangerschap heb ik zwangerschapsyoga gevolgd bij Roos. Roos straalt veel warmte en rust uit, was vanaf het eerste moment zeer betrokken bij mij als deelnemer en is ontzettend lief. Ze heeft veel passie voor haar vak en is zeer kundig.
Roos besteedt veel aandacht aan ademhalingsoefeningen die helpend zijn tijdens de bevalling. Daarnaast bespreekt ze iedere week op een zéér prettige manier, verschillende relevante thema's. Dit doet ze aan de hand van theorie en vanuit haar eigen ervaringen. 

 

Ik heb het eerste deel van mijn zwangerschap behoorlijk op gezien tegen mijn bevalling. Roos heeft met haar lessen dat gevoel bij mij volledig weggenomen. Ik kreeg iedere week meer vertrouwen in mijzelf en in mijn lichaam. Ik heb geleerd uit welke fases een bevalling bestaat en Roos heeft me in alle rust, week na week uitgelegd wat ik tijdens de bevalling kon verwachten. Dit maakte dat ik tijdens mijn bevalling (tegen mijn eigen verwachting in) van het begin tot het eind, rustig kon blijven.  Mijn bevalling was er een uit de boekjes, zonder medische interventies en zonder pijnbestrijding. Dit is zéker een kwestie van 'geluk' geweest maar ik ben ervan overtuigd dat Roos hier absoluut aan heeft bijgedragen dankzij haar fijne lessen. 


Ook de partnerworkshop is een aanrader. Samen leren over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en hoe je dit ècht samen aan kunt gaan, was voor ons zeer waardevol.  Roos, ontzettend bedankt voor het vertrouwen dat je mij èn mijn partner hebt gegeven!! 

-- Manon

Tijdens de zwangerschapsyoga was er echt een momentje in de week helemaal voor mij en mijn ongeboren kindje. Dit was erg fijn, zeker omdat we nog een kindje meer hebben waar ook veel aandacht naar toe gaat. 

De oefeningen waren prettig om te doen, zelfs aan het einde van mijn zwangerschap. Ook is het fijn om de extra informatie die Roos geeft over de zwangerschap en de bevalling nog een keer te horen, ook bij een tweede zwangerschap. Ik zal deze yoga dan ook aan anderen aanraden!

— Daisy

Vanaf de 18 weken heb ik elke week de zwangerschapsyoga van Roos gevolgd. Voor mij was het elke week weer het moment waar ik tot rust kon komen en even mijn aandacht naar het kindje in mijn buik bracht.

Ook tijdens de bevalling heb ik gebruik gemaakt van de ademhalingstechnieken en vond ik mijn rust.

Roos is een ontzettend lief, sociaal en rustgevend persoon. Er komt zoveel goede energie van haar af en dat voel je op het moment dat je binnen komt.

— Chloe

Heel veel geleerd van de fijne lessen van Roos!

Een welkom gevoel vanaf

de aller eerste les.
Niet alleen de ademhalingsoefeningen maar ook alle praktische tips er omheen hebben me veel geleerd en me zekerheid gegeven richting de bevalling.
Dank je wel Roos!!

— Iris

Hele fijne relaxe yoga, elke week echt een momentje voor mezelf en mijn kindje, waarna ik helemaal zen weer naar huis ging. Heb veel geleerd over de zwangerschap en bevalling. Ik raad roos aan omdat ze goed maar ook persoonlijk les geeft er hangt een hele goede sfeer en is zeer toegankelijk voor iedereen.

— Linda

Vanaf de eerste les heb ik me thuis gevoeld bij Roos; mooie woorden en een fijne, relaxte sfeer. De lessen hebben een goede opbouw, de oefeningen zijn prettig om te doen met die dikke buik en het is echt even een momentje in de week voor mezelf en het kindje in m'n buik. Zelfs in de coronacrisis achter de laptop in de slaapkamer even kunnen ontsnappen aan de hectiek van de dag. En aan de ademhalingsoefeningen heb ik zoveel gehad tijdens de bevalling! Ik zou elke aanstaande moeder de yoga bij Roos aanraden. Als we ooit nog een kindje mogen verwelkomen kom ik in elk geval terug!

— Julia

Door het volgen van de zwangerschapsyoga, had ik gedurende mijn drukke werkweek een moment om bewust met mijn zwangerschap bezig te zijn. Omdat je de lessen volgt met meer zwangere dames, kun je ervaringen uitwisselen. En door de flow reeksen werd ik rustig en kon ik na een werkdag goed ontspannen. Ik vond het heerlijk! Door de informatie die je krijgt van Roos, ben je beter voorbereid op de bevalling. Met name de ademhalingsoefeningen hebben mij  hierbij enorm geholpen! 
 

Naast de yoga heb ik ook de partnerworkshop gevolgd. Het is een fijne ochtend, waarin je partner leert hoe hij je bij kan staan tijdens de bevalling. Ook ontdek je zelf op deze manier wat je wel en niet prettig vind, zodat je je goed kunt voorbereiden. Deze ochtend heeft mij nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik enkele zaken uit mijn geboorteplan heb aangepast. De workshop is wat mij betreft een aanrader!

— Mandy

Zwangerschapsyoga bij Roos is meer dan alleen ontspannen. Ze leert je naast fijne yoga oefeningen ook zinvolle theorie. Roos kan goed uitleggen hoe je zo natuurlijk mogelijk kan bevallen, eigen regie behoud tijdens de zwangerschap en bevalling. Dat je dus niet altijd de protocollen van een arts hoeft te volgen, als dit voor jou niet prettig is (mits jij of je kindje niet in gevaar zijn).Roos heeft oog voor alle deelnemers van de cursus. Ze geeft de lessen op een liefdevolle manier, met respect voor iedereen. Hierdoor is er een veilige sfeer. Ik heb erg veel geleerd in de cursus en voel me samen met mijn vriend goed voorbereid op de komst van ons kleine meisje. Bedankt lieve Roos!

— Linda

Mijn ervaring bij Roos Zwaans is heel ontspannen verlopen. Ondanks dat mijn werk vermoeiend is tijdens de zwangerschap keek ik altijd uit naar woensdag avond. Bij Roos kom je tot rust en denk je even nergens anders aan dan alleen dat moment waar je dan bent. Echt een moment voor mijzelf en mijn kindje. Roos geeft ook duidelijk uitleg over de bevalling en alles wat daarbij komt kijken! Ik heb veel geleerd van Roos en neem dat zeker mee naar mijn bevalling. Ik zou andere aanstaande moeder zeker aanraden om een cursus te volgen bij Roos Zwaans. Bedankt!

— Sharin

Hele fijne rustige sfeer waarbij Roos met tips en advies komt die blijven hangen voor wanneer je het nodig hebt. En leuke sociale interactie met andere mama’s to be. Dankjewel lieve Roos!

— Kimberley

De ademhalingstechnieken en de ontspanningsmogelijkheden hebben mij enorm geholpen. Ik kijk super positief terug op de bevalling! Dankjewel!

— Marije

Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Roos. Ze geeft op een prettige manier de lessen. Ze luistert naar je en geeft je adviezen en tips waar je echt wat aan hebt. Ook geeft ze naast de standaard tips ook echt andere tips zoals via diepe ademhaling naar jezelf keren en te ontspannen tijdens de weeën. Fijne sfeer, ik raad iedereen zeker aan om je zwangerschapscursus bij Roos te volgen!

— Amber

Ik heb de zwangerschapscursus / yoga van Roos Zwaans als zeer prettig ervaren. Vooral de afwisseling tussen ademhalingsoefeningen (ter voorbereiding op de weeën/bevalling), informatie over wat er allemaal bij komt kijken en de ontspanning heb ik als zeer prettig ervaren. Roos staat open voor vragen & feedback en geeft op een prettige manier les. Dankjewel voor deze mooie ervaring Roos!

— Simone

Zwangerschapsyoga:

Heb de cursus als zeer ontspannen ervaren, echt een momentje voor mij en de baby alleen. Ondanks dat ik voor mijn vorige zwangerschap al een (andere) yogacursus had gedaan, heb toch weer nieuwe dingen geleerd en ga ik met vertrouwen de bevalling tegemoet.  

 

Partnerworkshop:

Erg praktische workshop waarin partner ook een actieve rol speelt. Samen de verschillende houdingen oefenen geeft goed inzicht in wat je fijn vind en hoe je partner kan ondersteunen. Zeker iets van opgestoken en toepasbaar voor en tijdens de bevalling.

— Patricia

Tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje heb ik de zwangerschapscursus bij Roos gevolgd. Iedere week een heel fijn ontspannen moment om even stil te staan bij de zwangerschap en het wondertje in mijn buik.

Ondanks dat het mijn tweede zwangerschap was heb ik veel tips van haar gekregen en een andere kijk op dingen gekregen. 

De cursus is zeker voor iedere zwangere een aanrader om te volgen, bedankt Roos!’

— Ingrid

bottom of page